Збрињавање социјално угрожених породица у Нишу

У Нишу су тридесет три породице добиле станове на коришћење по повољним условима. Станове у закуп добило је 18 социјално угрожених породица и 15 оних који су без крова остали због клизишта. Влада најављује изградњу социјалних станова у целој земљи, а у Нишу на истој локацији још три ламеле.

Међу закупцима социјалних станова угрожене породице, вишегодишњи подстанари, самохране мајке. На интерфону тек треба да напишу своја имена.

"Седамнаест година сам подстанар, моје троје деце је одрасло под туђим крововима", наводи закупац Нела Петковић.

После десет година чекања, породице са Мраморског клизишта срећне су иако још нису власници станова.

"Имам четворо деце, осам чланова породице, сасвим сам задовољна, живели смо баш у тешкој ситуацији", наводи Сања Миљковић, члан породице угрожене клизиштем.

У градњи социјалних станова поштовани су стандарди енергетске ефикасности, а тако ће се и наставити каже министарка грађевинарства.

"Чак 166 породица ће решити своје стамбено питање, гради се на исти начин, дакле учешће је и државе и Града. Када говоримо о овим становима за које смо сада дали кључеве, Министарство је дало близу 50 милиона динара", наводи Зорана Михајловић, министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић наводи да Град ради на више пројеката.

"Захваљујући подршци Министарства, у овом тренутку Град Ниш ради на више пројеката. Овај пројекат од 70 станова, који је годинама чекао на завршетак захваљујући заједничком раду и подршци је дочекао и овај дан", наводи Булатовић.

Држава најављује да наставља да улаже у инфраструктуру Ниша, од аеродрома, преко Коридора 10, мањих путева, до електрификације и изградње заобилазне пруге.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи