Тара и Мокра Гора све привлачније туристима

У очекивању новог снега и у сусрет новогодишњим празницима, на Тари и Мокрој Гори тражи се лежај више. Ову годину и у Бајиној Башти сматрају прекретницом, јер је варош из које се путовало ка Дрини, планини, Мећавнику и Шарганској осмици, постала стециште многобројних туриста из света, а судећи према најавама, тако ће бити и наредне године.

Бањска стена, на Тари, недавно је постала и место венчања. Отворили су се ту, неки нови видици и потврдило да ова планина, и читав крај, заиста, имају посебне чари. И да се верује у нихову дуговечност и делотворност.

"Била сам у скоро сто земаља на планети, од Антартика, Патагоније, Аљаске, Јапана, Папуа Нове Гвинеје и тако даље, егзотичних острва – с таквим искуством могу да кажем да је цела Србија, али Западна Србија и мој, бајинобаштански крај један од најлепших", каже туристички водич Јелена Вукашиновић.

Смењују се кише и снегови, стижу нови гости, у децембру се закорачило ка празницима, и већ сада су готово сви капацитети резервисани.

"Нама одговара ово што није тако урбано, и шта више да кажемо, нека нетакнута природа", каже Бошко Митрашиновић из Вршца.

"У хотелу и ове зиме ће свакако радити затворени полуолимпијски базен, сауна, теретана, као и сви остали, пратећи, спортско-рекреативни садржаји. Отворићемо ски-стазу, мању код хотела Оморике, већу код Белог бора", каже  Невена Дробњак из хотела "Војне установе Тара" .

Ако је Тара, као што кажу, место где почиње лепота, њена предворја су са једне стране река Дрина, а са друге Шарганска осмица. Ова музејска пруга је летњу сезону завршила са 75.000 превезених путника.

"Очекујемо добру и зимску сезону, што се тиче Нове године, већ су капацитети распродати, имамо госте из Русије, Украјине и Кине", наводи Александра Милутиновић из Музејске пруге "Шарганска осмица".

Двадесет трећег децембра почиње зимска сезона на туристичкој прузи уског колосека. Од Мокре Горе, до Јатара, путоваће се обронцима Шаргана, са погледом на Тару, а по правилу, то је још један позив за откривање њених лепота. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи