Мали: Следеће године сређивање свих подземних пролаза

Стање готово свих подземних пролаза у граду је катастрофално, изјавио је градоначелник Београда Синиша Мали. Најавио је њихово сређивање идуће године.

"Стање готово свих подземних пролаза у граду је катастрофално, али ће већ следеће године бити потпуно другачије. У те пролазе ништа није улагано од када су направљени. Следеће године ће сваки од њих бити реконструисан, заједно са Теразијским платоом, који ће бити повезан са подземним пролазима", рекао је Мали.

"Пројекат је урађен, било је проблема са водоводним цевима и дебљином слоја који се налази између асфалта на коловозу и ''плафона'' у пролазима. Веома ми је стало да овај проблем буде решен на најбољи могући начин. Туда пролази хиљаде наших суграђана и туриста и пролази морају да буду уређени", рекао је Мали за РТС-а у емисији "Београдска хроника", одговарајући на питање гледаоца.

Према његовим речима, градска управа је ту да реши што већи број проблема са којима се грађани суочавају, колико је то физички и финансијски могуће.

Мали је нагласио да је за седам дана стигло 4.000 предлога суграђана у оквиру пројекта "Да се ради и гради по твом".

"То је заиста одличан одзив. Грађани Београда желе да се њихов глас чује, а резултат тога је велики број гласова за изградњу нових паркова, паркова за кућне љубимце, уређивање фасада, али и изградњу метроа која би, као што је познато, требало да почне 2020. године. Очекујемо да у наредних неколико недеља добијемо још мноштво одличних идеја, које ћемо након тога поставити на БГ портал, где ће бити обављено гласање", казао је Мали.

Сви грађани нашег града, рекао је он, имаће прилику да се изјасне о тим идејама, а Град Београд је за овај пројекат обезбедио буџет од 200 милиона динара, уз додатних 10 од сваке општине која учествује у пројекту.

"Уколико буде потребно издвајаћемо и више, јер је овај пројекат одличан показатељ колико Београђани воле свој град", рекао је Мали. 

Одговарајући на питање гледаоца да ли ће постојати могућност добијања топлотне енергије из ТЕ "Никола Тесла", након изградње топлодалековода до Београда, градоначелник је потврдио да ће грађани насеља Звечке у општини Обреновац, а и села Уровци и Кртинска бити укључени у пројекат термоелектране "Никола Тесла", 

У Сремчици је, на захтев грађана, започета расподела рециклажних канти. Како каже Мали, потребно је око 3.000 канти, а до сада расподељено је више од 250.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво