Додељена награда "Личност године"

Мисија ОЕБС-а доделила је награду "Личност године" повереници за заштиту равноправности Бранкици Јанковић, директорки организације цивилног друштва "Импулс" из Тутина Џенети Авговић, заменици Републичког јавног тужиоца Тамари Мировић, председнику Независног удружења новинара Војводине Недиму Сејдиновићу и адвокату у области медијског права Милошу Стојковићу.

Награда "Личност године" се додељује грађанима Србије који су допринели промоцији вредности за које се залаже ОЕБС у земљи.

Шеф мисије ОЕБС-а у Србији Андреа Орицио оценио је током доделе да је добра сарадња са медијима и власти у Србији допринела испуњењу ОЕБС-ове мисије.

"Овде смо да помогнемо Србији и њеним институцијама да ова земља буде потпуно функционална демократија", рекао је Орицио.

Мисија ОЕБС-а, истакао је, напорно ради на што бољој комуникацији с грађанима и на повећању видљивости.

Сваке године, подсећа Орицио, мисија ОЕБС-а препознаје појединце који су посебно заслужни за промовисање њених вредности.

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић награђена је за допринос борби против дискримације и промовисању једнакости и толеранције. 

Мисија ОЕБС-а је са повереницом током ове године радила на стварању могућности за едукацију представника правосуђа у области недискриминације те на јачању сарадње између тела која се баве заштитом равноправности у региону и унапређењу капацитета инспектора рада за решавање случајева дискриминације на тржишту рада.

Мировићева је награђена за допринос у области поштовања људских права у кривичном правосуђу а са ОЕБС-ом је сарађивала на програму побољшања положаја жртва криминала.

Сејдиновић је награђен за допринос заштити слободе медија и побољшање информисања на језицима националних мањина.

Са ОЕБС-ом је сарађивао на спровођењу Споразума о мерама за побољшање безбедности новинара.

"Личност године" је отишла у Стојковићеве руке због посвећености слободи медија и развоју медијског законодавства.

Стојковић коордонира групу пет адвоката у спровођењу свеобухватне анализе ефикасности мера правне заштите за новинаре.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи