Донаторско вече удружења "Маринко Маџгаљ"

Хуманитарно удружење "Маринко Маџгаљ" и Српски панкреасни клуб вечерас су у Београду одржали донаторско вече. Циљ је био да се помогне онима који су оболели од најподмуклијег канцера.

Бранимир Брстина, управник Позоришта Атеље 212, присетио се рада са Маринком Маџгаљем.

"Ја сам упознао једног младог глумца, насмејаног, ведрог, препуног дара. Чак и када сам био на кратко његов управник – заволео га, на моменте се и дивио томе што је учинио на сцени, а касније, заједно са колегама који су делимично овде присутни из нашег позоришта, имао ту немилу дужност да саопштим публици да га више нема. Ја и даље мислим да њега има јер он је млад и здрав као ружа", рекао је Брстина.

Маринкова породица, колеге, пријатељи, али и лекари који покушавају да се боре против рака панкреаса, они који могу својим донацијама да помогну – сви су се вечерас окупили на првој донаторској вечери која треба да помогне у борби против рака панкреаса.

Сви заједно су и поручили да само тако можемо да будемо храбрији, а будућност оболелих извеснија.

"Овај љубичасти знак је знак борбе против рака панкреаса у читавом свету, знак да треба подићи позорност и да се треба борити до краја", рекао је проф. др Дејан Миленковић из Српског панкреасног клуба.

Рак панкреаса је тешка и подмукла болест, долази тихо, напредује брзо, а односи све више живота, не само у Србији него у свету.

Новац који је прикупљен вечерас биће искоришћен за усавршавање наших младих лекара у иностранству, али и дијагностику и лечење ове тешке болести.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара