Уручена признања "најевропљанима" за 2016/17. годину

Признања "Најевропљанин" за 2016/17. годину, коју додељује Прва европска кућа у Београду, уручена су вечерас у Старом двору председнику Привредне коморе Србије Марку Чадежу, градском урбанисти Милутину Фолићу, председнику Скупштине града Јагодине Драгану Марковићу Палми и другим угледним и утицајним појединцима који промовишу европске вредности у Србији.

У име добитника награде обратио се Марковић, који је истакао да ово признање које се додељује већ 18 година представља сатисфакцију не само добитницима, већ сваком појединцу који се бори за улазак Србије у ЕУ и поштовање европских вредности, али и српске традиције.

"Сигуран сам да сви награђени вечерас, иако су добитници 'Најевропљанина', неће да се уобразе и забораве српску традицију, јер ако је Унеско уврстио српско коло у ред нематеријалне културне баштине, што би ми који живимо у Србији заборавили да говоримо о српској традицији и породици", рекао је Марковић.

Рекао је да "имамо среће што живимо у држави која никада није била популарнија међу народима" и да има много доказа за то, наводећи да су пре три дана у Србији били премијери Румуније, Бугарске и Грчке и да су српски односи са њима "братско-пријатељски".

Марковић каже да данас Немачка, Мађарска и многе друге земље подржавају Србију на путу ка ЕУ, а турски председник, као ниједан турски председник до сада, "говори о нашој земљи тако лепо".

Захвалио је министру рударства и енергетике Александру Антићу и државном секретару у Министарству спољних послова Ивици Тончеву што су вечерас присуствовали додели признања за "Најевропљане".

Прва европска кућа доделила је признања за 2017. годину Марковићу за развој локалне самоуправе, Чадежу за област привредног развоја коју је због његовог одсуства примио потпредседник ПКС-а Мирослав Милетић, Фолићу за пројекат из области метрополитенског урбанизма и директору фармацеутске компаније ЕСЕНСА Ненаду Ђорђевићу за пројекат развоја.

"Најевропљани" за 2016. годину су директорка Директората цивилног ваздухопловства Србије Мирјана Чизмаров за област европских интеграција, генерални директор "Сименса" у Србији Удо Ајхлингер као страни држављанин у области привреде, секретарка Сектора за предузетништво ПКС-а Бранислава Симанић за предузетништво, Милош Ненезић за област менаџмента.

Ово је 18. пут да Прва европска кућа у Београду у оквиру "Европске вечери" додељује награде за "Најевропљане" у области политике, економије и привреде, културе и уметности, програма и пројеката, предузетништва и менаџмента.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво