Диковић у посети припадницима ВС у мисији УН у Либану

Дочеком у Команди сектора Исток мисије Уједињених нација у Либану, почела је посета начелника Генералштаба Војске Србије, генерала Љубише Диковића, тој мисији, у којој је ангажован најбројнији контингент српских мировњака.

Са командантом сектора Исток, бригадним генералом Франциском Хавијером Ромером Маријем, генерал Диковић је разговарао о актуелној политичко-безбедносној ситуацији у том сектору, као и о ангажовању припадника Војске Србије у саставу UNIFIL.

На састанку у Команди сектора Исток, штабни официри Команде сектора упознали су начелника Генералштаба са задацима које обављају јединице у том сектору, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Начелник Генералштаба, са делегацијом, потом је обишао позицију УН на којој задатке извршавају припадници Војске Србије, где му је о ангажовању наше пешадијске чете реферисао командир чете, мајор Младен Глигоријевић, који је истакао да су припадници чете здрави, обучени, опремљени и мотивисани за извршавање задатака у зони операције.

Диковић је обишао и зону операције шпанског батаљона, у чијем се саставу ангажује наша пешадијска чета, и стекао непосредан увид у специфичности извршења задатака у тој мисији. 

У разговору са српским мировњацима у Либану, генерал Диковић је изразио задовољство досадашњим радом старешина и војника Војске Србије у тој операцији истакавши да они, извршавајући задатке раме уз раме са колегама из других војски, на најбољи начин представљају Србију и Војску Србије.

Делегација Војске Србије предвођена Диковићем наставиће посету сутра, где ће се, након свечаног дочека у Команди мисије у Накури, састати са командантом снага и шефом мисије UNIFIL, генерал-мајором Мајклом Беријем. 

Током боравка у Либану, генерал Диковић ће обићи и Команду сектора Запад, где ће разговарати са командантом сектора бригадним генералом Родолфом Сгангом, а посетиће и позицију УН на којој задатке, у саставу италијанског контингента, извршавају припадници нашег вода за заштиту снага.

Припадници Војске Србије ангажују се у мисији Уједињених нација у Либану од 2010. године, а тренутно 177 старешина и војника наше војске извршава задатке у тој мисији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво