Све петице упркос тешким условима живота

Милица Симић, 19-годишња ученица четвртог разреда Средње пољопривредне школе ветеринарског смера у Краљеву, зна само за петице. Чак ни изузетно тешки услови у којима живи са мајком нису препрека њеним успесима и амбицијама. Нада се стипендији из једне краљевачке фондације која се додељује за изузетне резултате.

У петнаестак квадрата недовршене куће у Жичи без своје собе, купатила и воде живи најбоља ученица Пољопривредне школе у Краљеву.

"Волела бих да једног дана будем ветеринар или да упишем неку вишу школу зато што једноставно та љубав према животињама би ме испунила и то би ми била највећа жеља", каже Милица Симић, ученица Пољопривредне школе "Ђорђе Радић".

Пре двадесетак дана Милица је изненада остала без оца и због великог губитка и бриге о мајци нема право на неуспех.

Мајка Миљана Симић каже да заједно беру малине када је Милица на распусту, а ћерка помаже и око копања.

"Носим воду 500 метара од куће и по киши и по снегу и по леду", каже Миљана. 

Упкос тешким животним условима и оскудици у Миличиним сведочанствима просечна оцена је пет.

"Чак и кад ради задатке који превазилазе неке њене могућности ви ћете видети један пожртвован рад, једно стрпљење, једну упорност и то ћете увек наградити", каже професорка Ирена Ђенић, разредни старешина.

"Милица је особа која никоме никад није учинила нешто лоше. И то је издваја високо изнад осталих у нашем окружењу", каже ученик Димитрије Симовић.

Осим сопственог успеха у школи Милици и њеној мајци недостаје много тога. Кад би само могле да обезбеде воду у дворишту и кући живот би им био много лакши.

Контакт за оне који желе да помогну Милици:

Дописништво РТС-а у Краљеву  036 311742  rts.kraljevo@rts.rs

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво