Пет трака на Бранковом мосту ради, завршетак радова у фебруару

Градски менаџер Горан Весић рекао је да је јутрос у 5.00 сати у рад пуштено пет од укупно шест трака на Бранковом мосту.

"Возачи сада могу да користе три траке из правца Старог дела града према Новом Београду. Из правца Новог Београда према старом делу града две траке, изузев зауставне траке која ће се користити за радове до фебруара, када ће бити готов читав мост", рекао је Весић за РТС.

Према његовим речима, за реконструкцију моста је одвојено 210 милиона динара или око 1.750.000 евра, јер радови подразумевају замену 410 тона челика, односно комплетна челична конструкција на пешачкој стази због чега су радови били обимни и захтевали су заустављање саобраћаја у две траке.

"Чим су услови дозволили, односно чим смо завршили постављање челичне конзоле, одмах смо ослободили једну траку и на тај начин ћемо дати допринос за саобраћај да нормалније функционише, јер је увек у децембру у Београду појачан саобраћај и ово је добра вест за возаче", рекао је Весић.

Он је додао да је Бранков мост састављен из три моста – стубови су из 1934. године, један део моста је грађен 1956, а друга половина између 1974. и 1978. године, и сваки део моста је у другачијем стању.

"Када смо пре две године кренули у реконструкцију пешачке стазе нисмо сањали каква смо оштећења испод затекли. Просто, морала је да се уради темељна реконструкција моста како би могао да буде у нормалној функцији за грађане", поручио је Весић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво