Успешан почетак сезоне на Копаонику

Током овог викенда на отварању зимске туристичке сезоне на Копаонику борави велики број гостију. Сви капацитети су попуњени а на стазама је дневно и до 5.000 скијаша.

Почетак сезоне какав се пожелети може – 15.000 гостију, највише младих из Србије, Македоније, Црне Горе. Сада већ традиционални "Ски опенинг"  синоним је за добру забаву, уживање на стазама и ван њих.

У "Скијалишту Србије" потрудили су се да добро припреме стазе, понуде нешто ново као, између осталог, и хотелијери.

"Од новитета које имамо ове године су осветљење стазе Караман гребен, затим проширење осветљења боба на шинама, проширење вештачког оснежавања на стази Гвоздац, као и нови полигон за ски-почетнике који ће бити пуштен у рад наредних пар дана", каже директор ЈП "Скијалишта Србије" Дејан Ћика.

Новина на Копаонику је и еколошка такса од 150 динара по аутомобилу која се наплаћује на три улазне капије у Национални парк. Већих задржавања за сада нема, али сам систем наплате мора да се унапреди.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се