Српски мировњаци у Конгу су безбедни

Поводом напада на припаднике мировне мисије Уједињених нација у Конгу, Министарство одбране обавештава јавност да је свих осам припадника Војске Србије који су ангажовани у мисији у Конгу добро, да су безбедни и да нормално обављају дужности.

Напад се десио на граници ДР Конга и Уганде, на истоку земље далеко од места где наши припадници обављају своје дужности.

Портпарол Министарства одбране Јован Кривокапић рекао је да је Војска Србије непрекидно у контакту са нашим мировњацима и да прати развој ситуације на терену.

И министар одбране Александар Вулин је обавестио посланике у Скупштини Србије да су српски мировњаци добро. 

"Свих осам припадника Војске Србије ангажованих у мисији Монуско у Конгу су добро. Желео сам то да кажем да знају и њихове породице. Наши војници су увек тамо где је тешко, где је најтеже да чувају мир других. Добро су и нека се чувају, и ми ћемо их чувати", рекао је Вулин.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво