Јелена Матејић именована за директорку ЕМС-а

Влада Републике Србије је на седници одржаној 5. децембра донела решење којим је на место директора "Електромрежа Србије" именовала Јелену Матејић, досадашњу в. д. директорку те компаније, саопштио је ЕМС.

Јелена Матејић је непуних годину дана обављала функцију в. д. директора акционарског друштва "Електромреже Србије", на коју је именована са позиције извршног директора за инвестиције и стратегију.

Водила је пројекте ЕМС-а као што су изградња и пуштање у погон трафостанице "Београд 20" и актуелну изградњу Трансбалканског коридора за пренос електричне енергије.

Јелена Матејић је дипломирани економиста Економског факултета Универзитета у Београду, а поседује и звање мастер менаџер у области менаџмента у јавном сектору и звање "проџект менаџер" Вај-фај института (Аустријска агенција за развој).

Богато радно искуство стицала је годинама радећи у приватном и јавном сектору. Радила је у компанијама "Марк план", "Делта спорт", "Дрога колинска" и "Атлантик група", наводи се у саопштењу.

У ЕМС-и је запослена од 2012. године.

Обављала је и јавне функције члана Управног одбора предузећа "Електропривреда Србије" и члана Надзорног одбора исте компаније, а од фебруара 2015. године је председник савета Акционарског фонда Републике Србије.

Од 2016. године члан је Одбора директора Црногорског електро-преносног система.

Јелена Матејић је рођена 1973. године у Смедереву, удата је и мајка је једног детета. Течно говори енглески и служи се шпанским.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара