Јелена Матејић именована за директорку ЕМС-а

Влада Републике Србије је на седници одржаној 5. децембра донела решење којим је на место директора "Електромрежа Србије" именовала Јелену Матејић, досадашњу в. д. директорку те компаније, саопштио је ЕМС.

Јелена Матејић је непуних годину дана обављала функцију в. д. директора акционарског друштва "Електромреже Србије", на коју је именована са позиције извршног директора за инвестиције и стратегију.

Водила је пројекте ЕМС-а као што су изградња и пуштање у погон трафостанице "Београд 20" и актуелну изградњу Трансбалканског коридора за пренос електричне енергије.

Јелена Матејић је дипломирани економиста Економског факултета Универзитета у Београду, а поседује и звање мастер менаџер у области менаџмента у јавном сектору и звање "проџект менаџер" Вај-фај института (Аустријска агенција за развој).

Богато радно искуство стицала је годинама радећи у приватном и јавном сектору. Радила је у компанијама "Марк план", "Делта спорт", "Дрога колинска" и "Атлантик група", наводи се у саопштењу.

У ЕМС-и је запослена од 2012. године.

Обављала је и јавне функције члана Управног одбора предузећа "Електропривреда Србије" и члана Надзорног одбора исте компаније, а од фебруара 2015. године је председник савета Акционарског фонда Републике Србије.

Од 2016. године члан је Одбора директора Црногорског електро-преносног система.

Јелена Матејић је рођена 1973. године у Смедереву, удата је и мајка је једног детета. Течно говори енглески и служи се шпанским.

број коментара 0 пошаљи коментар