Патријарх Кирил се нада праведном решењу питања будућности КиМ

Делегација Српске православне цркве на челу са патријархом Иринејом, у среду је у Москви разговарала са руским патријархом Кирилом, који је изразио наду у "праведно решавање питања будућности Косова и Метохије", преноси "Спутњик".

Патријарх Иринеј је информисао домаћине о стању на Косову и Метохији, а говорило се и о ситуацији у Украјини, наводе Новости.

Лист наводи да је делегација СПЦ упознала домаћине о томе како тече унутрашње уређење Храма Светог Саве на Врачару. Оба патријарха су изразила наду да ће донатори обезбедити неопходан новац за тај посао.

"Храм треба да буде и симбол братства двају народа, двеју држава и двеју цркава. Кроз целу историју Руси и Срби су увек били на истој страни и никада међусобно нису ратовали", рекао је руски патријарх Кирил.

Он је посебно похвалио српског владику Антонија, који води наше подворје у Москви, пишу Новости.

"Врло је важно што владика Антоније окупља Србе који живе и раде у Русији, али је битно и то што учествује у црквеном и друштвеном животу у Москви", рекао је патријарх Кирил и додао да такву улогу има и отац Виталиј Тарасјев у Београду који води подворје Руске православне цркве.

Патријарх Кирил је захвалио српском патријарху што подржава руско подворје и у његовом храму обавља богослужење.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво