Сениор картице заживеле у Београду, преговори и у другим градовима

За нешто дуже од месец дана, колико се у Београду издају бесплатне сениор картице уз које пензионери имају попусте за куповину и различите услуге, од 400.000 најстаријих у престоници трећина је већ узела такву картицу. За сада је више од 200 фирми понудило попуст уз сениор картицу. И у осталим градовима пензионерска удружења преговарају са локалним властима о издавању сличних картица.

Пензионерских попуста у трговинама је било и раније, али само одређеним данима, и то није једини плус сениор картице.

"Некад су тражили чек, некад ово, некад оно, некад заборавиш. Ово ми је увек у новчанику, покажем и одмах имам попуст", каже пензионерка Мирјана Вранковић.

Немања Петровић, директор трговине "Аман", објашњава да је попуст од десет одсто у данима када су пензије и уторком, док је свим осталим данима попуст пет одсто.

Попусти у трговинама слични, док апотеке и лекарске ординације из сениор клуба нуде цене ниже до 15 одсто, кројачи десет одсто, фризери до 30 процената, домови за старе до 20 одсто, а позоришта карте упола цене. Повољности уз сениор картицу нуди и финансијски сектор.

"Пензија унапред, исплата и до седам дана пре стварне исплате пензија, услуга трајних налога се без обзира на износ рачуна тарифира по најнижој цени од 10 динара и готовински кредит само за ову категорију који је без камате", каже Јована Секуловић из "Поштанске штедионице".

Надлежни кажу се број чланова сениор клуба днево увећава.

"У последња три дана добили смо још двадесетак нових фирми које су постале партнери сениор картице, још 500 наших суграђана који су постали део сениор клуба. Сада већ имамо 120.000 људи", напомиње градоначелник Београда Синиша Мали.

И у осталим градовима пензионери очекују да добију картицу за попусте.

"Знам да има и овде могућности да та картица заживи, наравно са мањим ефектима и мањим обимом, али ипак би то много значило за пензионере", сматра Драган Михајловић, председник Удружења пензионера Лознице.

Уз иницијативу пензионерских удружења и разумевање локалних власти, то би најпре могло да се оствари у Крагујевцу, Лесковцу и Лозници.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи