Шарчевић: Следеће године више новца за науку

Буџет Министарства просвете, науке и технолошког развоја за 2018. годину је развојни, јер су у њему препознати многи пројекти које смо најављивали, рекао је у Бору министар Младен Шарчевић.

"Буџет је пре свега већи због повећања зарада запосленима у просвети за 10 одсто, високом образовању и науци за пет одсто", рекао је Шарчевић.

Министар је нагласио да су буџетирани бројни развојни пројекти, од којих се неки тичу предузетништва, дигитализације, међународне матуре и комерцијалних студија, наводи се у саопштењу Министарства просвете. 

"За науку је планирано више новца, а значајан део намењен је изградњи научно-технолошких паркова", рекао је Шарчевић.

Министар је са председником општине Бор Александром Миликићем обишао Машинско-електротехничку школу и Основну школу "Вук Караџић".

Миликић је рекао да локалне власти препознају значај образовања и да је у Нацрту буџета за следећу годину предвиђена значајна средства за реконструкцију школа, али и ограђивање школских дворишта и дечијих игралишта због повећања безбедности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи