Дан волонтера, уз мало личног одрицања може много да се помогне

Данас се обележава међународни дан волонтера, као подсећање на дан када је 1970. године створен Програм УН за волонтере. У Србији има много оних који су спремни да несебично помажу другима, а један од њих је Ужичанин Зоран Миловановић, заставник у пензији, учесник и покретач многих хуманитарних акција, добровољни давалац крви од пунолетства.

Иза њега су деценије волонтерског рада и више од 300 акција од којих је 100 сам организовао. Међу најзначајније убраја потписивање донарских картица, добровољна давања крви, акцију "Битка за бебе" у оквиру које су опремили одељење неонантологије ужичке болнице.

Зоран каже да га свака акција испуњава а оно што га покреће је воља да се помогне појединцима али и институцијама. 

"Разумевања и има и нема али мој примарни циљ је да мотивишем своју и другу децу, да им дамо подстрек како могу да буду друштвено корисни. Уз мало личног одрицања може да се пуно помогне", објашњава Зоран Миловановић. 

Тренутно завршава акцију која је покренута за набавку ултразвиука за вантеласну оплодњу која тек треба да заживи у Ужицу. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се