Киф отворио конференцију о одбрани и медијима

У Ковачици је почела дводневна конференција "Медији, мировне операције и мигрантска криза", коју је отворио амбасадор Велике Британије у Србији Денис Киф истакавши да је све важнији однос система одбране и медија у модерном времену, што отвара могућност за грешке од којих последице могу трајати годинама.

Амбасадор Киф је изразио наду да ће током конференције бити размењивана мишљења и искуства, као и решења и најбоље праксе о све важнијем питању односа између система одбране и медија.

"Нарочито у модерном времену у коме сви желе информације 24 часа дневно, што оставља мало простора за њихову проверу, а грешке могу да имају последице чак и годинама након самог догађаја", навео је британски дипломата.

Истакавши да је Србија ове године први пут домаћин овог стручног скупа, државни секретар Александар Живковић је рекао да припадници Министарства одбране имају значајна искуства о темама којима је конференција посвећена, што ће је учинити још кориснијом за све учеснике, а остали панелисти и гости из региона осветлиће поменуте теме шире и дубље у циљу њиховог бољег разумевања, али и унапређења сарадње у тим областима.

Капетан бојног брода Бошковић је подсетио да је Војска Србије трећу годину заредом институција којој грађани Србије највише верују, али указао и на чињеницу да је Министарство одбране, иако по својој природи прилично затворен систем, међу првим институцијама које су схватиле значај друштвених мрежа у комуникацији са јавношћу и изградило кредибилитет и у тој сфери.

Ову Регионалну конференцију односа са јавношћу "Медији, мировне операције и мигрантска криза" у организацији Управе за односе са јавношћу Министарства одбране Републике Србије, а уз подршку Министарства одбране Уједињеног Краљевства и Амбасаде Уједињеног Краљевства у Београду, започела је данас у конгресном центру у Ковачици.

Конференција је окупила представнике служби за односе са јавношћу Министарстава одбране земаља у региону, као и представнике регионалних медијских кућа, које повезују теме савремених безбедносних изазова, а у циљу размене искустава у тим важним областима.

Отварању je присуствовао и изасланик одбране Уједињеног Краљевства пуковник Сајмон Фицгибон.

Сутрашњи панели биће посвећени медијима и мигрантској кризи, са посебним освртом на прекограничну сарадњу у контроли миграција, саопштено је из Министарства одбране.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи