Ванредна ситуација у делу Власотинца због падавина

Због обилних падавина и наглог отапања снега, општински штаб за ванредне ситуације у Власотинцу прогласио је ванредну ситуацију на делу територије општине. МУП: Нема угрожених, прати се ситуација на терену.

"Од 30. новембра до 1. децембра дошло је до изливања бујичних потока, што је довело до оштећења појединих деоница на општинским и махалским путевима, мостовима и пропустима и до прекида саобраћаја", наводи се у саопштењу на сајту општине.

Ванредна ситуација проглашена је у насељеним местима Власотинце, Шишава, Доња Ломница, Орашје, Кукавица и Средо.

Због повећане замућености реке Власине, у петак је дошло и до прекида и у водоснабдевању.

Штаб за наредне ситуације општине Власотинце закључио је да и поред ангажовања расположивих средстава и механизације није могуће решити све настале проблеме, због чега је проглашена ванредна ситуација на делу територије, како би могла да се ангажује додатна механизација.

У власотиначком "Водоводу" наводе да се до краја дана очекује нормализација водоснабдевања, али да ће вода моћи да се користи у техничке сврхе, док Завод за јавно здравље Лесковац не потврди хигијенску исправност.

До тада ће у Власотинцу и околним местима кружити три цистерне које ће снабдевати становништво и институције пијаћом водом.

У саопштењу МУП-а се истиче да на делу територије општине Власотинце, где је проглашена ванредна ситуација, нема угроженог становништа ни домаћинстава.

"Све снаге Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова су у приправности, заједно са осталим надлежним службама прате ситуацију на терену и спремно чекају најављене падавине", наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара