"Лајв хирургија" у КЦС, оперишу страни и домаћи хирурзи

Тим домаћих и страних хирурга ће до краја дана на Клиници за урологију Клиничког центра Србије извести укупно четири лапароскопске интервенције - две карцинома бубрега и две карцинома простате.

Сам процес интервенција ће пратити млади лекари путем видео бимова постављених у библиотеци Уролошке клинике, где је данас одржан и интернационални лапароскопски уролошки симпозијум. 

Том стручном скупу је, између осталих, присуствовао и државни секретар Министарства здравља Владимир Ђукић, који је изразио наду да ће ова "лајв хирургија" допринети томе да се наша урологија још више унапреди.

"Драго ми је да овде има доста људи који желе да науче, који верују у себе, који верују у знање, у моћ науке и струке", рекао је он и хирузима пожелео успешан рад.

Директор Клинике за урологију Клиничког центра Србије Зоран Џамић је појаснио да ће интервенције извести четири уважена лапароскопска хирурга из Италије, односно из Милана и са Малте заједно са лапароскопским уролошким хирурзима са Урлошке клинике у Београду.

Џамић је истакао да је циљ да лапароскопија постане рутинска процедура на тој клиници.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво