Аранђеловац, троје ђака искључено из школе због вршњачког насиља

Наставничко веће Техничке школе "Милета Николић" из Аранђеловца одлучило је да из школе искључи троје ђака који су 13. октобра вербално и физички малтретирали другарицу из одељења.

Надлежни нису желели да коментаришу одлуку, већ се колектив огласио саопштењем у којем стоји да је након спроведених свих законских мера, Наставничко веће изрекло васпитно-дисциплинску меру искључење из школе двема ученицама и ученику који су се насилно понашали према ученици Б. Н.

Родитељи ученице С. В. и ученика Д. Р. поднели су писани захтев школи за исписницу пре уручења Решења о изреченој васпитно-дисциплинској мери, на шта су имали право жалбе у другостепеном поступку, ради уписа ученика у другу школу и наставка њиховог школовања.

Ученица К. В. је у поступку уручења Решења о изреченој васпитно-дисциплинској мери, на шта има право жалбе у другостепеном поступку.

"Што се судског процеса тиче, сви актери су саслушани у Вишем суду у Крагујевцу. Сада се чека извештај Центра за социјални рад, који ће бити прослеђен Тужилаштву, а након тога предмет ће са предлогом мера бити достављен судском већу које треба да донесе коначне одлуке", рекла је за РТС портпаролка Вишег суда у Крагујевцу Светлана Симовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво