Мировић обишао болницу у Панчеву и фабрику воде у Ковачици

Председник Покрајинске Владе Игор Мировић обишао је интернистички блок Опште болнице Панчево, за чију је реконструкцију Покрајинска влада издвојила 500 милиона динара. Мировић је обишао и фабрику воде у Ковачици, за коју је из покрајинског буџета издвојено 41,6 милиона динара.

Радови на реконструкцији су почели 17. октобра ове године, а предвиђени рок за завршетак радова је шест месеци. 

Интерно одељење Опште болнице није реновирано, нити реконструисано још од изградње 1973. године. 

"С обзиром да смо наследили запуштен здравствени систем у Војводини, Покрајинска влада уложила је значајна средства у реконструкцију објеката и набавку најсавременије опреме", рекао је Мировић.

"Наш циљ је да у наредних пет до седам година потпуно реконструишемо здравствени систем, да га уведемо у функцију нормалног одржавања, да имамо квалитетне дијагностичке апарате, који ће у сваком моменту бити доступни грађанима", изјавио је Мировић. 

Из средстава текуће буџетске резерве Покрајинска влада за поправку ЦТ апарата за Општу болницу Панчево издвојила је 9,12 милиона динара и 3,6 милиона динара за набавку ултразвучног колор доплера за педијатрију, наводи се у саопштењу Покрајинске владе.

У оквиру данашње посете, Мировић и градоначелник Панчева Саша Павлов одржали су радни састанак, на којем су разговарали о могућностима решавања два велика пројекта у Панчеву - завршетку последње фазе Северне индустријске зоне и изградњи Потамишког колектора. 

Током дана председник Мировић обишао је фабрику воде у Ковачици, за коју је из покрајинског буџета издвојено 41,6 милиона динара, за финансирање треће фазе радова, чији је пројектовани капацитет 1.800 метара кубних на дан. 

За три недеље ово постројење биће пуштено у рад, уколико временски услови буду то дозволили.

Крајњи циљ је да се обезбеди квалитетна пијаћа вода за Ковачицу и околна места.

"Покрајинска влада је у последњих година дана уложила више од милијарду динара у мање развијене општине у покрајини", рекао је Мировић и додао да ће се више пажње и новца усмерити ка тим општинама и у наредној 2018. години.

Пројекат изградње фабрике воде подељен је у више фаза, а трећом фазом је предвиђено извођење електротехничких радова, опремање филтер станице и осталих неопходних радова на изградњи фабрике воде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво