Вулин: Брнабићева на челу комисије за стамбено збрињавање

Влада Србије формирала је комисију за решавање стамбеног питања свих припадника безбедносног сектора, на чијем челу је премијерка Ана Брнабић, изјавио је министар одбране Александар Вулин истичући залагање за унапређење материјалног положаја свих војника и припадника безбедносних структура.

Након обиласка пожаревачког Центра за обуку, Вулин је рекао да ће Министарство одбране учинити све да са читавом Владом Србије обезбеди да Војска Србије и сваки њен припадник буде и у материјалном смислу збринут.

Због тога је, каже, по наређењу врховног команданта Војске Србије Александра Вучића, Влада Србије и формирала ту комисију, у чијем саставу су и сви ресорни министри.

"Влада Србије ће спровести политику председника Србије, врховног команданта, о великој масовној стамбеној изградњи за потребе свих припадника безбедносних структура", рекао је Вулин.

То је, додаје, наш начин да покажемо колико нам је стало до ових људи и да покажемо да је војнички позив нешто што се у Србији цени.

"Србија је поносна на своју војску, она се ослања на своју војску и баш због тога ће учинити све да материјални положај свих војника буде унапређен и свих припадника безбедносних структура", каже Вулин.

Према речима министра Вулина, Војска Србије никада није окренула леђа својој земљи.

"Зато ова земља и овај народ показују да то умеју да цене и показују да никада неће окренути леђа од своје војске. Ми смо војно неутрална земља, али да бисмо били војно неутрална земља, морамо да будемо војнички снажна земља, јер само таква земља се поштује и само тако војнички снажна земља може да рачуна да ће своје одлуке доносити самостално", поручио је Вулин.

"Акценат на побољшању обуке" 

Вулин је током обиласка Центра за обуку Копнене војске у касарни "Генерал Павле Јуришић Штурм" рекао да Војска Србије набавља најсавременије системе наоружања али и да води рачуна да војници буду обучени на највишем нивоу.

Вулин је након обиласка пожаревачког Центра за обуку истакао да ће се у наредној години посебан акценат ставити на побољшање обуке, те на побољшању физичке спремности сваког војника.

"Сваки наш припадник заслужује максималну пажњу, заслужује прилику да буде обучен по највишим светским стандардима, баш као што је сада и опремљен по највишим светским стандардима", рекао је Вулин.

Министарство одбране, каже он, учиниће све да са Владом обезбеди и да Војска и сваки њен припадник буде и у материјалном смислу збринут.

"Трудићемо се да учинимо материјални положај сваког од вас, сваког припадника Војске Србије да буде бољи, да се добије већа плата и брже стан, да се омогући да ваше дете пре дође до вртића, да се омогући да војно школство буде шире и доступније свима", поручио је Вулин обраћајући се војницима.

Начелник Генералштаба Љубиша Диковић рекао је том приликом да припадници Војске велику пажњу поклањају развоју и одржавању борбене способности и навео да ће наредна година бити, како је рекао, година бољег стања, посебно по питању статуса и стандарда припадника Војске.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи