"Наредне године у Београду нови систем раног упозорења и обавештавања"

Заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић изјавио је да је започет пројекат за израду система раног упозорења и обавештавања, односно систем сирена, који би требало да буде завршен наредне године. Младеновић истиче да ће то омогућити да се у граду поставе нове сирене и њима покрије цела његова територија.

Град је урадио студију акустичности која је, како је рекао Младеновић, показала да је потребно три пута више локација за сирене, додајући да је систем сирена претходних година био у лошем стању.

Додао је и да је, у време поплава у Обреновцу 2014. године, била активна само једна сирена за означавање опасности.

Младеновић, који учествовао на панелу "Отпорни градови и заједнице", у оквиру конференције "Улагање у отпорност друштва", истакао је да је Београд у последње три године урадио много на подизању нивоа отпорности.

Навео је да је град донео сва документа предвиђена законом, од процене угрожености, преко Плана заштите и спасавања, до Одлуке о цивилној заштити.

"Направили смо оквир који је изузетно важан како би у ванредним ситуацијама могли на прави начин да заштитимо људске животе и материјална добра", рекао је Младеновић.

Младеновић је додао да Београд има активну међународну сарадњу и подсетио да је наша престоница постала члан "Сто отпорних градова".

"Много смо урадили и по питању опремања штабова цивилне заштите и њиховом повезивању јер је то важно приликом елементарних непогода или неке друге ванредне ситуације", рекао је Младеновић.

Како је рекао, финансијска средства су веома важна, али је једнако битно да постоји људски фактор увек спреман како би могло на време да се реагује.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво