Зимске чаролије стигле у Нови Сад

Нови Сад већ добија празнично рухо. Почео је "Винтер фест". Све до 30. децембра, Новосађани и њихови гости свакодневно ће моћи бесплатно да уживају у концертима, позоришним представама, али и да пробају војвођанске специјалитете, или да се провозају фијакером.

Без пахуљица, али уз распевану јелку и шарене вокале на централном градском тргу у Новом Саду почеле су зимске чаролије.

Уз ватромет, Нови Сад се овом манифестацијом прикључио многим европским градовима који организују Зимски фестивал.

 

 

У празнично украшеним дрвеним кућицама, за свакога по нешто, од посластица за најмлађе, преко сувенира, па све до топлих напитака без којих зимски празници не могу да прођу.

"Сваки дан наступ дечјих хорова на овој јединственој конструкцији, распеваној јелци од 18 сати. Викендом, петком и суботом, музички програм, а радним данима нешто су изненађења, нешто ћу открити. Дани позоришне представе, дан кућних љубимаца. Дружење са људима различитих културних институција", каже Биљана Гаврић, организаторка "Винтер феста". 

У Новом Саду је, раније него икада пре, постављена новогодишња расвета, а ове године биће организован посебан режирани дочек Нове године.

"Специјално дизајнирани ватромет, који ће дизајнирати лично принц Ђорђе Карађорђевић, који се тиме бави јако дуго, али први пут у Србији баш за дочек Нове године. Музички програм обухватиће на главном тргу наступе Плавог оркестра, Дарка Рундека и СAРС-а, а Нови Сад ове године има дочек на четири локације уз више од 50 извођача", каже Јелена Галетин Жакић из "Фондације 2021".

Распевану јелку и дрвене кућице Зимског фестивала, на Тргу Слободе замениће велика бина, али малишани ће имати и свој дочек Нове године у Дунавском парку, који ће бити претворен у "Ледену шуму" и чије ће стазе, као и прошле године, бити претворене у клизалиште.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи