Посао за жене из Сигурне куће у "Дунав осигурању"

Споразумом о сарадњи Компаније "Дунав осигурање" са Сигурном кућом, који је потписан данас, предвиђено је да жене жртве насиља након изласка из Сигурне куће буду економски оснажене добијањем посла у тој компанији.

Потписници споразума, председница ГО Савски венац и председница Савета за родну равноправност Ирена Вујовић, председник ИО Компаније "Дунав осигурање" Мирко Петровић и председница ИО Сигурне куће Весна Станојевић сагласили су се да је то добра шанса да се жене жртве насиља осамостале и буду економски назависне.

Вујовићева је том приликом истакла да потписивање Споразума потврђује да на жене из Сигурне куће нису заборавиле Градска управа, општине, градска предузећа, друштвено одговорне компаније.

"Трудићемо се да радимо на њиховом економском оснаживању како би оне након изласка из Сигурне куће биле самосталне", поручила је Вујовићева и додала да је то задатак Савета за родну равноправност како би стопа насиља из године у годину била мања.

Навела је да је ово хуман и одговоран приступ Компаније "Дунав осигурање" и позвала и друге компаније да се јаве како би што више жена из Сигурне куће добиле посао.

Мирко Петровић, из "Дунав осигурања", каже да је та компанија дугогодишњи партнер друштвеној заједници у бројним пројектима, а у циљу заштите и пружања подршке онима који су угрожени.

"Желимо сада да дамо подршку женама које су жртве насиља и пружимо им прилику да се запосле на позицији кол оператера који ће пружити информације о животном осигурању", нагласио је Петровић.

Истакао је да ће оне пре запошљавања проћи кроз процес едукације о услугама везаним за животно осигурање.

Станојевићева је објаснила да жене које су претрпеле насиље губе поверење у себе, те да ће им посао у Дунав осигурању помоћи да то поверење врате и остваре права која су им била ускраћена.

Рекла је да је нарочито важно што се потписивање дешава пред Међународни дан борбе против насиља над женама, 25. новембра.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара