ПКС: Донација МУП-у у борби против злоупотреба платних картица

Форум за превенцију злоупотреба платних картица Привредне коморе Србије донирао је Министарству унутрашњих послова десет паметних мобилних телефона са циљем повећања ефикасности у превенцији и заштити од злоупотреба платних картица.

Донација ПКС-а намењена је потребама свакодневног рада полицијских службеника у Одсеку за сузбијање превара и фалсификата, Управе криминалистичке полиције МУП-а Србије, наводи се у саопштењу ПКС-а.

Мобилне телефоне уручиле су председница Форума Снежана Јаковљевић и секретар Удружења за банкарство, осигурање и друге финансијске институције ПКС-а Катарина Оцокољић, које су том приликом истакле да је донација резултат добре и ефикасне сарадње ПКС-а и МУП-а, као и да ће заједничке активности бити настављене реализацијом и других пројеката.

Форум ПКС-а формиран је у оквиру Удружења за банкарство, осигурање и друге финансијске институције 2004. године, као стално тело Групације за развој платних картица. 

Чланови Форума су издаваоци платних картица – све банке које послују са платним картицама у Србији, процесорске компаније, представници Народне банке Србије, МУП-а и тужилаштва.

Делокруг рада Форума обухвата међусобно информисање чланица о актуелним облицима превара и злоупотреба платних картица, размену искустава у превенцији и заштити од злоупотреба, едукацију.

Форум ПКС-а има статус националне чланице ЕАСТ форума, међународне организације за борбу против превара на банкоматима, основане са циљем побољшања прекограничне сарадње и комуникације у Европи, у заједничкој борби против организованог криминала у платном промету на банкоматима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара