Вулин са полазницима Курса за стратегијске руководиоце

Министар одбране Александар Вулин примио је полазнике Курса за стратегијске руководиоце, који се по други пут реализује у организацији Школе националне одбране.

Циљ Курса за стратегијске руководиоце је систематизација постојећих знања и вештина, стицање нових, као и даљи развој лидерских способности за ефективно, ефикасно и законито управљање пословима безбедности и одбране на стратегијском нивоу.

Обраћајући се полазницима Курса, Вулин је истакао значај перманентног образовања и подржао концепт Школе националне одбране који подразумева целоживотно стицање и унапређивање знања и вештина, у коме није необично да се и генерали нађу у "школским клупама".

Имајући у виду да је Курс за стратегијске руководиоце подељен на подручје посвећено безбедности и одбрани и подручје управљања одбраном, Вулин је говорио о значају познавања савремених међународних односа, "како са аспекта безбедности у глобалном свету, тако и из угла европске безбедносне архитектуре, у светлу заједничке безбедносне и одбрамбене политике ЕУ, која укључује и одлично познавање преговарачких подручја Србије и ЕУ."

Истовремено, област управљања одбраном омогућиће полазницима Курса да кроз експертску призму сагледају стратегијски менаџмент у систему безбедности и одбране који укључује свеукупну надоградњу лидерских способности, којима није страно ни одлично познавање медија и комуникацијских вештина, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Према речима начелника Школе националне одбране пуковника др Мирослава Талијана, наставу изводе еминентни научни радници и експерти предметних области, а овогодишњи полазници су командант Гарде ВС генерал-мајор Миломир Тодоровић, заменик команданта РВ и ПВО бригадни генерал Сава Миленковић, командант Прве бригаде КоВ бригадни генерал Жељко Петровић, начелник Штаба Команде за обуку бригадни генерал Дејан Јанковић и командант Централне логистичке базе бригадни генерал Петар Латковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво