Од наредне године нове реконструкције улица у Београду

Градски менаџер Горан Весић каже да следеће године почиње потпуна реконструкција улица Џорџа Вашингтона, Краљице Марије, Цара Душана, док ће у Улици кнеза Милоша радити само тротоаре.

"Од 2019. године почиње изградња подземне гараже у Улици кнеза Милоша која ће имати 450 паркинг места, те више неће бити паркирања на улици. Радиће се Трг Републике, четири гараже - Влајковићева, Трг Републике, Студентски трг и Косанчићев венац", рекао је Весић гостујући на РТС.

Он је додао да ће наредне години почети да се ради мост на Сави, да би 2019. године почела изградња тунела на месту садашње аутобуске станице који ће излазити у Булевару деспота Стефана скоро код Панчевачког моста.

"Наредне године крећемо нови циклус, јер овај град заслужује да буде уређен и модеран", рекао је градски менаџер.

Говорећи о Славији и то што су возачи мало збуњени, Весић је рекао да до сада кружни ток није имао уређене траке, а да је сада обележен у складу са правилима, да има две жуте траке, једна за трамваје, друга за тролејбусе и аутобусе.

"Возачи аутобуса ових дана нису поштовали своје жуте траке, те смо разговарарали са ГСП- ом и приватним превозницима да их упозоримо да морају да возе жутом траком", нагласио је градски менаџер.

Додаје да ће возачи брзо навићи, да сада улазе у своју траку на кружном току и возе се до искључења.

"Славија је сада боља, проходнија, нема више аутобуских стајалишта, нема више пешачких прелаза", нагласио је Весић.

Он је подсетио да кроз Славију дневно прође око 70.000 возила дневно.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво