Од почетка октобра 202 особе оболеле од малих богиња

У Србији су од почетка октобра регистроване 202 особе оболеле од малих богиња, а епидемија је пријављена у Београду, српским енклавама на КиМ, Краљеву, Бујановцу, Суботици.

Најмлађа оболела особа је беба од три месеца, а најстарија има 48 година, док теже компликације и виду упале плућа има 15 особа, саопштио је Институт за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут".

Већина оболелих особа (89 одсто) је невакцинисана, непотпуно вакцинисана или је непознатог вакциналног статуса.

У српским енклавама на КиМ регистровано је 139 оболелих, Београду и Краљеву по 30, Бујановцу двоје и у Суботици једна особа.

На снази су пооштрене мере епидемиолошког надзора над малим богињама у Србији у складу са Планом активности за одстрањивање ове болести које подразумевају пријаву сумње, лабораторијску дијагностику, изолацију и лечење оболелих, здравствени надзор, епидемиолошки надзор, вакцинацију невакцинисаних и непотпуно вакцинисаних лица.

У складу са предложеним мерама Института "Батут", у Србији се интензивно спроводи вакцинација свих невакцинисаних и непотпуно вакцинисаних особа узраста од 12 месеци до 14 година.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи