Без банкрота за Српску фабрику стакла

Привредни суд у Крагујевцу на првом рочишту није донео одлуку о банкротству Српске фабрике стакла из Параћина, јер није било поверилаца заинтересованих да се таква одлука донесе.

Бранислав Јововић, председник Привредног суда у Краујевцу и стечајни судија у том поступку, каже за РТС да није било зантересованих да се одмах изгласа банкротство и додаје да остаје да се закон определи да ли ће бити реорганизације или банкрота.

"Још увек тече рок за подношење плана реорганизације. На првом поверилачком рочишту изабрани су поверилачки органи. Изабран је председник Скупштине поверилаца и петочлани одбор поверилаца, који ће након овог рочишта, преузети ефективну улогу како би пoмогао у даљем вођењу стечаја", каже Јововић.

Појашњава, да се одлука о банкротству може бити донети када прођу рокови за подношење плана реорганизације Параћинске стакларе који још трају.

Од отварања стечаја 20. септембра нико од овлашћених предлагача није поднео такав план.

На рочишту је стечајни управник СФС Саша Јовановић представио економско-финансијски извештај о стању у предузећу, према коме је укупна вредност потраживања поверилаца фабрике око 12,25 милијарди динара. Фабрика је презадужена за 7,83 милијарди динара.

Решење о отварању стечаја донето је на предлог фирме  "Вексилум Балкан" из Чачка, која потражује од Стакларе 47 милиона евра.

Једина стаклара у Србији са 580 запослених, по речима стечајног управника, данас одржава производњу на минимуму.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво