Жене жртве насиља лакше ће се запошљавати

Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж и координаторка Сигурне куће Весна Станојевић потписали су Споразум о сарадњи који ће женама које су жртве породичног насиља омогућити да брже и лакше дођу до посла.

Споразум, наиме, подразумева организовање разних обука за жене жртве породичног насиља, њихову преквалификацију, али и повезивање са послодавцима.

Председник ПКС рекао је да ће обуку жена организовати Комора, те да ће послодавце упутити да на слободна радна места приме жене из Сигурне куће.

Весна Станојевић каже да је сарадња са ПКС важна за жене које бораве у Сигурној кући и њихову децу, те да је важно да се охрабре и нађу посао како би могле економски да се осамостале.

Она је додала да је Закон о спречавању насиља, који је почео да се примењује 1. јуна, утицао на то да насиља буде мање.

Привредна комора Србије већ организује обуку, семинаре, курсеве за привреднике, а Споразум предвиђа да се разговори обаве са женама из Сигурне куће како би се оне укључиле у те програме.

Идеју за успостављању сарадње ПКС и Сигурне куће, иначе, дао је градски менаџер Горан Весић, а овај споразум, како је рекао, види као нову фазу у развоју Сигурне куће.

"Верујем да је сада дошао тренутак да направимо ту везу између Града Београда, саме Сигурне куће и привреде како бисмо помогли да жене које овде нађу своје уточиште могу да се преквалификују и да нађу посао који ће им омогућити нов живот", рекао је Весић.

Иначе, према речима градске секретарке за социјалну заштиту Наташе Станисављевић, Град је у протекле три године дао 24 милиона динара за рад Сигурне куће, а ове је године потписан нови уговор на двадесет милиона динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво