Одлична сарадња Србије и Румуније против оргaнизованог криминала

Министарка правде Нела Кубуровић, заједно са републичким јавним тужиоцем Загорком Доловац састала се са генералним тужиоцем Румуније Аугустином Лазаром, са којим је разговарала о наставку успешне сарадње две земље у борби против организованог криминала и корупције.

Министарка Кубуровић је истакла да је у понедељак потписани Меморандум о сарадњи Републичког јавног тужилаштва и Тужилаштва Румуније још један доказ одличне сарадње две земље, саопстило је ресорно министарство.

Она је истакла да Министарство правде и Република Србија улажу велике напоре на унапређењу борбе против организованог криминала и да је уверена да је Меморандум о сарадњи са Тужилаштвом Румуније још један корак у том правцу.

Министарка правде је указала да 1. марта 2018. почиње примена новог Закона о организацији и надлежности државних органа у сузбијању организованог криминала, тероризма и корупције, који уводи нову организацију рада и надлежности судова и тужилаштава у циљу успостављања ефикасног механизма у борби против криминала и корупције.

Говорећи о путу Србије ка ЕУ, Кубуровићева је истакла да Румунија пружа значајну подршку евроинтеграцијама Србије, као и да су искуства Румуније од великог значаја за брже и боље напредовање наше државе ка пуноправном чланству. 

Републички јавни тужилац је указала на веома добру сарадњу тужилаштава две државе у борби против транснационалног криминала, организованог криминала, кријумчарења људи и наркотика, наводећи да је потписани Меморандум само формализовао ту сарадњу и дао основу за њено даље унапређење. 

Доловац је додала да је Министарство правде дало недвосмислену подршку потписивању Меморандума.

Генерални тужилац Румуније је истакао да је потписани Меморандум добра основа да захтеви две државе буду још ефикасније реализовани и изразио уверење да ће даља сарадња бити још више унапређена. 

Он је навео да је значајно да две државе размењују добру праксу и навео да Румунија стоји на располагању Србији када су у питању њена искуства у процесу придруживања ЕУ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво