Одржан четврти "Дан америчких колеџа"

Више од 50 америчких високообразовних институција и студијских програма представили су Срби и Американци који су на њима стекли академска звања у оквиру "Дана америчких колеџа", четврти пут одржаног у београдском Дому омладине.

Они су младима који желе да студирању у Америци пренели своја искуства о томе како изгледају радни дани, испити, обавезе пре испита, али и генерално живот у тој земљи.

Саветник за односе са јавношћу у амбасади САД у Београду Вилијам Хендерсон рекао је Танјугу да САД улажу милијарде долара годишње у високо образовање.

"Веома смо поносни на чињеницу да имамо најбоље универзитете и знам да многи српски студенти знају имена наших универзитета", нагласио је Хендерсон.

"Одлична ствар је да САД нуди стотине, буквално стотине универзитета који пружају првокласно образовање тако да је одлична ствар код оваквих догађаја што српским студентима пружају прилику да се информишу о универзитетима у САД који им могу пружити образовање у областима које их занимају", навео је Хендерсон.

Хендерсон је младима у Србији, који желе да студирају у САД, поручио да контактирају Међународни академски центар у Београду.

"Они су наш партнер и помогли су хиљадама српских студената да изаберу универзитете који им одговарају и да се информишу о школаринама", истакао је амерички дипломата.

Посетиоци су могли да сазнају више о неопходним условима за упис на колеџе, студентским визама, могућностима за остваривање стипендија, програмима размене за средњошколце и студенте које финансира влада САД, као и о ресурсима који су им на располагању у Србији као помоћ при избору опција за студирање у иностранству.

Имали су прилику да разговарају са саветницима за више и високо образовање у САД, као и представницима и бившим учесницима бројних програма образовних размена које подржава Влада САД.

"Дан америчких колеџа" организовао је Међународни академски центар у сарадњи са Амбасадом САД.

Међународни академски центар је домаћа организација која, као део мреже саветодавних и образовних центара "Education USA", представља званично место у Србији за информисање о образовању у Сједињеним Државама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво