Оживео туризам у Рибарској бањи, двоструко више гостију

Ваучере за одмор у Србији, од почетка године затражило је више од 90.000 грађана, двоструко више него прошле године. У првих девет месеци, највећи пораст гостију и броја ноћења међу бањама бележи Рибарска надомак Крушевца.

Сеоским туризмом породица Саше Симића почела је да се бави пре десетак година, међу првима у Рибару, селу надомак бање у којем од 230 кућа данас свака трећа од тога приходује. Одлука да широм отворе врата гостима са ваучерима донела им је рекордну посету.

Власник "Виле Симић" Саша Симић истиче да је ове године имао 500 ноћења више него прошле.

"Видим своју перспективу у овом послу. Не планирам да идем нити у иностранство, нити у град. Планирам да стварам што боље услове како бих те наше, који су већ у иностранству, привлачио код себе и доводио да користе све те благодети Рибарске бање", истиче Симић.

Лековита термална вода и живописни предео подно планине Јастребац некада су били омиљени међу српским краљевима, а данас међу домаћим и страним гостима.

Туристи из земље и иностранства задовољни су боравком у Рибарској бањи. Хвале изванредну лековиту воду, чистоћу и укусну храну.

Директор Специјалне болнице "Рибарска бања" Душан Шокорац наводи да је више од осамдесет одсто смештајних капацитета попуњено.

"Било је много више пацијената, гостију, корисника услуга у приватном смештају, а самим тим и кроз нашу амбуланту је прошао већи број пацијената који су експлоатисали садржаје наше установе", наводи Шокорац.

Са уштедом уз ваучер од 5.000 динара на име смештаја, многи домаћи гости су се овога лета у Рибарској бањи лечили и опуштали, а у селу ноћили.

Душан Ђурковић из Агенције "КМ турист" из Крушевца каже да је више од 2.400 потврда које је та агенција емитовала доказ колико је акција продуктивна.

"У просеку за свако слање, које је негде на 15-20 дана, шаљем буквално пола џака. То је повећање за преко 200 одсто", додаје Ђурковић.

И зарада је двоструко већа. Само од боравишне таксе из Рибарске бање у буџет Града Крушевца до краја године слиће се више од шест милиона динара, и још толико у државну касу кроз наплату пореза.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво