Вулин: Држава брине о припадницима безбедносног сектора

Министар одбране Александар Вулин уручио је кључеве 25 нових станова активним и пензионисаним припадницима система одбране, у улици Партизанске авијације у Београду.

Уручењу кључева на Бежанијској коси су присуствовали и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић и државни секретар у Министарству одбране Бојан Јоцић.

Према речима министра Вулина, да би војска била јака и задовољна морамо да водимо рачуна о побољшању материјалног положаја сваког нашег припадника.

"У војсци се дуго чека на решавање стамбеног питања и ми улажемо велике напоре да се чекање скрати и да сваки наш припадник зна да му је будућност извесна уколико буде био у својој војсци и уколико буде радио, како би могао да каже да његова држава брине о њему. Влада Републике Србије, по наређењу врховног команданта Александра Вучића, је формирала радну групу која ће се бавити искључиво решавањем стамбених питања свих припадника безбедносног сектора. И војска и полиција и БИА имају право се о њима води рачуна", рекао је  Вулин.

Каже да раде тежак, можда и најтежи, а сигурно најодговорнији посао у нашој земљи и ово је начин да им се кажем хвала.

Он је додао да ће због тога бити покренут велики процес стамбеног збрињавања свих наших припадника.

"Ово што смо данас урадили је само мали део тог великог плана који ће омогућити да сви припадници безбедносног сектора знају колико их ценимо и да њихове породице буду збринуте. Када имате војску, полицију и БИУ која је јака и задовољна онда можете да кажете да имате стабилну, сигурну и слободну земљу која ће сама одлучивати о себи. Ово је начин да покажемо да ће у будућности решавање стамбених питања бити још брже, да ће га бити све више и да је ово начин да кажемо хвала за дугогодишњу службу", рекао је министар Вулин.

Генерал Диковић је поручио да Војска Србије и њени припадници у складу са уставном улогом извршавају доста специфичне и тешке задатке, који су повезани са ризиком и који од њих захтевају да увек буду спремни да жртвују свој живот за оно што им је уставом и одређено.

"Због тога се мора водити посебна брига о статусу, стандарду и односу према тим људима и ово је потврда да менаџмент у Министарству одбране, на челу са министром Вулином, посебну пажњу поклањају том питању. Ово је диван пример и таквих ће сигурно бити и више у наредном периоду", поручио је начелник Генералштаба Војске Србије. 

Петар Jурошевић, који је данас добио кључ свог новог стана у објекту број" 24", захвалио је председнику Републике Вучићу, Влади Србије и Министарству одбране и Војсци Србије који су привели крају решавање стамбеног питања.

У 2017. години завршена је изградња објеката број "24" и "25" на локацији II Mесна заједница Бежанијска коса у Београду, са 160 станова.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара