Деци у Тометином Пољу енглески лакши уз часове Британке

Број основаца из године у годину све је мањи, у неким селима ђака уопште нема, тако да се многе сеоске школе затварају. У пожешком крају још раде издвојена одељења, а у Тометином Пољу часове енглеског језика, поред наставнице, волонтерски држи једна Британка.

Некада је било бучно од бројних ученика у издвојеном одељењу пожешке основне школе "Петар Лековић" у Тометином Пољу. Данас само шеснаест ученика у два одељења комбинована различитим узрастима.

"Предности су те што се уз довољно креативности могу постићи једнако добри резултати, као и у чистим одељењима", каже Никола Радојевић, учитељ.

Основци из Тометиног Поља уз редовну наставу из енглеског језика, сваке среде имају и посебне радионице са Мелисом Ђукић, која се са супругом Зораном пре две године из Лондона доселила на обронке Маљена.

"То је моја локална школа, овде живе моје комшије, њихова деца. Желим да будем део ове заједнице, тако да је био логичан избор да дођем овде. Све је ефектније уколико је забавно. На тај начин са мојом децом сам схватила да је тако најбоље да нешто науче. Они имају наставника енглеског језика, који одлично ради посао. Мој рад се своди на забаву, презентацију енглеске културе и енглески акцент. Деца уживају, а и ја уз њих такође", каже Мелиса.

Основци Тометинци кажу да једва чекају дружење са Мелисом.

"Градиво које учимо није доста тешко, али са Мелисом учимо кроз забаву све то, доста више научимо енглеског језика", каже Тамара.

И Николи је забавно јер уче кроз игру.

"Кад сви дођемо, ја кажем на енглеском могу да помогнем и Мелиса каже да и ја јој помогнем", каже Маријана.

Мелиса и њен супруг су деци отворили широм и врата свог дома.

"Деца су се сусрела, нека, први пут са базеном, пливањем и мислим да им је било веома забавно и научила су да пливају, што је најбитније", каже Јелена Гојгић, учитељица.

Сваки час енглеског са Мелисом другачији је од претходног, али је сваки једнако пријатан и ђацима и њиховој наставници која и на њих преноси топлину коју осећа према Србији, посебно Тометином Пољу, које је постало њен дом.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи