Бесплатни прегледи у војномедицинским центрима у Београду, Нишу и Новом Саду

И овог викенда грађани широм Србије могу на бесплатни лекарски преглед.

Уочи сутрашње велике акције, која ће обухватити 104 здравствене установе, данас од 8.00 до 14.00 прегледи су бити организовани у Војномедицинском центру у Београду, Војној болници Ниш и Војномедицинском центру Нови Сад.

За прегледе грађана ангажоване су интернистичке гране медицине, хирургија, радиологија, одељења физикалне медицине, биохемије и стоматологије.

Више од 1.200 грађана обавило је бесплатни лекарски преглед до поднева.

Грађани Београда, Ниша и Новог Сада јављали су се углавном интернистима, у највећем проценту забележени су ултразвучни прегледи, прегледи неуролога и очног лекара. Међутим због ограничених капацитета и великог интересовања сви заинтересовани нису стигли на ред.

"Ми смо свим пацијатима којима данас нисмо успели да обавимо преглед узели телефонске бројеве, и ми ћемо их обавестити можда већ следеће недеље да за њих буде организован преглед, како бисмо акцију завршили и касније наставили", рекао је пуковник Угљеша Јовичић, заступник начелника управе за војно здравство.
 
Министарство одбране ће повећати улагање у војно здравство рекао је министар војни, Александар Вулин, после обиласка Војномедицинског центра у Бограду, наглашавајући да је велико интересовање одраз поверења грађана у војно здравство.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво