Први гости апартмана Сент Реџис у Београду до 2020.

Први резиденцијални апартмани светски чувеног хотелског бренда Сент Реџис, који ће се налазити у Кули Београд у оквиру комплекса "Београд на води" биће отворени до 2020. године, најавио је оперативни директор највећег светског ланца хотела Мериот за Европу, Сатиа Ананд.

Ананд је данас посетио Београд како би представио пројекат "The Residences at The St. Regis Belgrade" брендиране апартмане Сент Реџис, и том приликом рекао за Танјуг да ће се у Кули Београд налазити 220 станова, односно, резиденцијалних јединица и 190 хотелских соба овог бренда.

Хотелски ланац Мериот, каже Ананд, одабрао је Кулу Београд за дом луксузне хотелске франшизе као што је Сент Реџис, а овај тип резиденцијалних станова ће бити први такав у Европи.

"Ово је моја прва посета овом крају и морам да признам да сам фасциниран. Цела ова област која се изграђује ће бити нешто што ће обележити нови симбол Београда и за Мериот је веома узбудљиво да буде део те изградње и тог великог пројекта у новом центру града. За нас је то на неки начин врхунац присуства у целом региону и Србији", каже Ананд.

Резиденције овог хотелског бренда, који је део највећег светског хотелског ланца Мериот, биће распоређене од 14. до 39. спрата Куле Београд.

"Овај фантастичан пројекат ће понудити 220 станова, односно резиденцијалних јединица и 190 хотелских соба. Сент Реџис представља врхунац луксуза и он ће бити први по луксузу у овом граду", истиче Ананд.

Историја овог бренда почиње у Њујорку почетком 20. века, а један од представника аристократије тога доба, пуковник Џон Џејкоб Астор ИВ био је фасциниран технолошким достигнућима тог доба па је досао на идеју да неке од њих примени у хотелу који би објединио луксуз са модерним техничким решењима.

Зато је 1904. године на углу 55. Улице и Пете Авеније у Њујорку отворио први Сент Реџис хотел.

"Познати смо по највишем нивоу услуге који укључује отварање сабље шампањца сабљом, поноћне вечере и чувени поподневни чај, а као посебан куриозитет овог бренда је услуга батлера", истиче Ананд.

У хотелу ће се, каже, налазити ресторан на врху зграде са панорамским погледом, бар, спа центар, базен, теретана и простор за састанке и прославе.

"Овај крај представља место где се сусрећу исток и запад, уз фантастично ушће река и локално становништво и створиће нове могућности за развој града", каже Ананд објашњавајући зашто су се одлучили за долазак баш у Београд.

Он није могао да говори о висини улагања у цео пројекат, али каже да гарантује да ће ниво услуге бити "легендаран и на нивоу у ком је и у остатку света".

Легенда каже да је коктел "Крвава Мери" настао у њујоршком Сент Реџис хотелу 1934. године, када је бармен Фернанд Петију направио пиће са комбинацијом водке и сока од парадајза, а Сент Реџис је током година постао стециште светске елите.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи