Министар Ђорђевић обишао здравствене установе у Зрењанину и Ковачици

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић заједно са амбасадором Пољске у Србији Томашом Његођишем обишао је Геронтолошки центар у Зрењанину, а потом је посетио и Дом здравља у Ковачици.

Директорка Геронтолошког центра Тања Живанов упознала је Ђорђевића и амбасадора са реализацијом Пројекта Радна терапија, помоћу којег су купљене машина за столарску радионицу, сто за стони тенис и шаховске табле, а који је финансирала Пољска.

 

Министар је рекао да је једна од обавеза Министарства брига о најстаријим грађанима, и да ће се у складу са тим потрудити да им обезбеди што боље услове за живот.

"Најбољи начин за прави увид у ситуацију и услове у којима живе корисници ових установа јесте лични контакт са њима. Трудимо се да овим посетама ту комуникацију и успоставимо и желимо да кроз разговор са њима установимо шта је то што их мучи и у чему још можемо да им помогнемо", рекао је Ђорђевић.

Ђорђевић је захвалио најстаријим грађанима на разумевању у току реформи које је спровела Србија, а које су највише погодиле управо њих и поручио им да их држава неће заборавити већ ће се потрудити да изгради модернију Србију у којој ће свим грађанима сигурно бити боље, наводи се у саопштењу Министарства рада.

Министар Ђорђевић захвалио је Републици Пољској на досадашњој сарадњи и истакао да ће Министарство заједно са Покрајинском Владом помоћи, у складу са својим могућностима, свим установама овог типа, којима је помоћ неопходна како би њени корисници живели у бољим условима.

Ђорђевић је посетио и Дом здравља у Ковачици где је уручио донацију у виду санитетског возила и указао да ова установа никада није имала ново возило.

"Ово је наставак свега онога што Министарство ради за своје грађане. Трудимо се да помажемо свим домовима здравља у складу са нашим могућностима, да набављамо неопходну опрему и сматрамо да је то прави начин на који показујемо бригу према грађанима Републике Србије", рекао је Ђорђевић.

Председник општине Ковачица Милан Гарашевић захвалио је министру на донацији и поручио да је она изузетно значајна за све грађане ове општине.

"Наставићемо, заједно са министром Ђорђевићем, да пружамо помоћ која је неопходна нашим грађанима. Дом здравља Ковачица доступан је свим грађанима, радиће и даље несметано и пружеће помоћх онима којима је потребна", рекао је Гарашевић.

"Протокол ће смањити рад на црно"

Министар за рад рекао је да је приликом недавне посете Братислави потписан протокол о сарадњи између две земље, који би требало да умањи број случајева рада "на црно".

Прошле године је откривено да је велики број радника из Србије одлазио у Словачку да ради, по, како се касније сазнало, јако лошим условима.

"Имали смо проблема, јер већина наших грађана који су отишли да раде тамо нису ни знали да раде на црно. Ја сам се са ресорним министром договарао како и на који начин да наше две земље и наша два министарства сарађују, да пробамо и едукативно и медијски да помогнемо нашим грађанима", рекао је Ђорђевић одговарајући на питања новинара.

Додаје, да је потребно радити на едукацији грађана, како би они препознали где их и како шаљу агенције, као и да је уговор који потписују у ствари лажан.

"Прошли смо цели процедуру, видели смо које су то мањкавости. У будуће ћемо гледати да то анулирамо и да осим оних који свесно оду да раде на црно, остали буду заштићени", рекао је Ђорђевић.

Министар каже да је договорена сарадња инспектората рада две земља, као и сарадња Националних служби за запошљавање.

"Мислим да ће већ 20. децембра бити посета на том највишем нивоу директора, где ће они да договоре модалитете сарадње на основу протокола које смо ми потписали", рекао је Ђорђевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво