Поповић: Подршка из Брисела за иновације и технолошки развој

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић разговарао је у Бриселу са европским комесаром Карлосом Моедашом задуженим за истраживања, науку и иновације, а том приликом договорено је формирање заједничког тима за координацију са пет кључних институција које су везане за иновације и технолошки развој.

"Те институције и комесар Моедаш ће нам дати пуну подршку и помоћи ће нам својим знањем и искуствима. Истовремено помоћи ће нам и у процесима кроз које су они већ прошли, да не бисмо понављали исте грешке, а да бисмо користили сва знања и позитивне елементе из онога где су они направили изванредне искораке", поручио је Поповић после састанка са Моедашом у седишту Европске комисије у Бриселу.

Састанку је присуствовала и амбасадорка Србије при ЕУ, Ана Хрустановић.

Поповић каже да је Србија од европског комесара Моедаша добила и пуну подршку за рад на формирању српског националног иновационг екосистема и изградњу иновационе инфраструктуре у земљи.

"Разговарали смо о темама важним за процесе како би млади остајали у Србији, могли да нађу посао и како да иновације постану кључ за будући развој економије Србије", нагласио је министар Поповић.

Подвукао је да је Србији потребна економија заснована на иновацијама и на технолошким достигнућима.

"Србија има потенцијал. Разговарали смо о убрзању процеса као би наша стартап заједница још више стала на ноге као и о могућности да програмери и сви они који се баве инжењерством, поготово применом иновација и информационих технологија у индустрији, имају могућности да покажу своја достигнућа", рекао је Поповић.

Министар Ненад Поповић је закључио да ће од будуће сарадње са европским комесаром задуженим за истраживања, науку и иновације највећу корист у Србији имати млади и они који се баве иновацијама и технолошким развојем.

Током посете Бриселу министар Поповић ће се састати и са Владимиром Шушом, генералним директором Заједничког истраживачког центра ЕУ. Реч је о научном инструменту ЕУ који сарађује са више од 1.000 научних, истраживачких и технолошких организација широм света, а запошљава преко 3.000 научника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво