Бесплатни превентивни прегледи у недељу

Министарство здравља је саопштило да ће у недељу бити спроведени бесплатни мамографски прегледи, ултразвук абдомена и прегледи штитасте жлезде.

Акција бесплатних превентивних прегледа коју је покренуло Министарство здравља у циљу ране дијагностике и промоције превенције као најефикаснијег начина бриге о сопственом здрављу, биће настављена у недељу, 19. новембра од 8.00 до 16.00 часова.

Списак установа у којима се могу обавити прегледи 

Том приликом, у општим болницама и домовима здравља широм земље, као и у КЦС, КЦ Ниш, КЦ Крагујевац, КЦ Војводина и четири клиничко-болничка центра у Београду, сви грађани, и они без здравстене картице односно здравственог осигурања, моћи ће да без заказивања термина ураде ултразвук абдомена и преглед хормона штитасте жлезде.

Жене ће бити у прилици да обаве и превентивне прегледе груди, по потреби и мамографске прегледе.

"Изузетан одзив грађана током прва два дана ове акције Министарства здравља још једна је потврда значаја ове акције као и унапређења јавне свести о превенцији – најефикаснијем начину бриге о сопственом здрављу", наводи министарство на свом сајту.

Министарство здравља и овом приликом позива грађане да обаве превентивне прегледе и тиме позитивно утичу на своје здравље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво