Град Нови Сад обележио градску славу Ђурђиц

Молитвом и ломљењем славског колача у просторијама Градске куће у Новом Саду обележена је слава тог града Ђурђиц, а градоначелник Милош Вучевић поручио је да је Нови Сад једна велика породица у којој сви морају водити рачуна једни о другима.

Директор Регионалног центра Нови Сад Безбедносно-информативне агенције (БИА) Никола Васиљевић, преузео је кумство од бригадног генерала Прве бригаде Копнене војске Жељка Петровића и тиме постао нови кум славе Града.

Молитвеном обреду присуствовао је и епископ Епархије бачке Иринеј, као и бројна свештена лица Српске православне цркве.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић честитао је свим грађанима тог града заштитника Светог Георгија, односно Ђурђиц, без обзира којој религији припадају.

"Мислим да је Свети Георгије заштитник свих нас. Свака породица има свог заштитника, а за мене је Нови Сад једна велика породица која је мудро изабрала једног снажног заштитник као што је Свети Георгије. Он је страдао из љубави према Христу и одрекао се свега овоземаљског, а имао је много тога", рекао је Вучевић истакавши да се данас живи у другим временима али да можемо бити поучени његовим животом.

Напоменуо је да морамо водити рачуна о другима, да не смемо заборавити да нисмо сами и да сви људи чине једну велику заједницу.

"Наше различитости и разлике, тај колорит, чине једну заједничку причу, живимо једни са другима, а не једни поред других и бар мало времена морамо наћи једни за друге, како бисмо помогли некоме", поручио је Вучевић.

Додао је да се треба јавити другима на улици, уступити место старијима у аутобусу, не паркирати на два паркинг места, кесу са смећем бацити у контејнер.

"Мислим да је то љубав према Новом Саду, а не бусање у груди и викање како је неко велики Новосађанин и мисли да је он одређен да зна шта је добро, а шта не за наш град", истакао је први човек Новог Сада.

Према његовој оцени, Нови Сад су сви грађани, и морају се поштовати њихове потребе и мора се разумети шта се дешава, а енергија која постоји и која може бити још боља, јесте гарант развоја и успеха Новог Сада.

"Наш град расте из дана у дан, то је један неумитан процес и напредоваће. Желим да имамо све више деце, да имамо потребе да проширујемо обданишта и школе, да нам расте број студената, да нам долазе инвеститори и да нам се отварају нова радна места. Заједно то све можемо", закључио је Вучевић поручивши да је Свети Георгије симбол окупљања људи.

Обележавању славе града присуствовалу су представници других верских заједница, представници војске, полиције, градске администрације, здравственог система, спорта, као и многи други.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво