Михајловићева: Кажњени у "Путевима Србије" морали чешће да обилазе терен

Одговорни у "Путевима Србије" нису кажњени због саобраћајне несреће на неотвореном ауто-путу Уб–Лајковац, већ зато што су морали чешће да обилазе препрекe које су биле постављене, изјавила је потпредседница владе и министарка грађевинарства Зорана Михајловић. Додаје да је Министарство грађевинарствa предложило Министарству финансија да за десетак пута смањи таксе за издавање употребних дозвола за одређене објекте.

"Они нису кажњени због саобаћајне несреће већ је наше мишљење било да су морали чешће да обилазе препреке које су већ постављене, а што се тиче несреће то је посао полиције и тужилаштва и они раде на томе да утврде како се возач нашао на путу који је затворен са четири банкине од три и по тоне", рекла је Михајловићeвa одговарајући на питања новинара.

Рекла је да ако нису стално присутни из "Путева Србије" на путу да морају да одговрају.

Михајловићева је јуче на питање новинара поводом несреће 12. новембра када је аутомобил ишао неотвореним ауто-путем и ударио у бетонску баријеру на крају те деоници, рекла да је обавештена да је надзор у "Путевима Србије" смењен и да је један од извршних директора кажњен дисциплински три месеца са по 20 одсто смењењем плате, јер је био задужен за сигнализацију на тој деоници.

Она је данас рекла да су биле постављене четири бетонске препреке од три и по тоне, од чега су три стајале уредно, док је једна померена.

"Tражимо смањење такси за употребне дозволе"

Министарство грађевинарствa је предложило Министарству финансија да за десетак пута смањи таксе за издавање употребних дозвола за одређене објекте, изјавила је потпредседница Владе и министарка грађевинарства Зорана Михајловић.

"Настављамо да се боримо и смањујемо парафискалне намете. Министарство грађевинарства је, између осталог, упутило Министарству финансија предлог да се такса за употребне дозволе умногоме смањи, односно, да одговара начину колико је времена неком потребно да изда одређену употребну дозволу", рекла је Михајловићева новинарима.

Она је казала да, на пример, такса за магацине износи око 90.000 динара и да је предлог Министарства грађевинарства да се та такса смањи за најмање десетак пута.

"Дали смо предлог и очекујемо да то ураде и друга министарства и да министар финансија изађе са предлогом такси како бисмо успели да смањимо парафисклане намете", рекла је Михајловићева.

Подсетила је да Министарство финансија припрема закон о парафискалним наметима у коме ће се наћи и предлози министарстава.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи