Краљевчанке прве на такмичењу "Светска знања за развој младих

Четири краљевачке средњошколке победиле су на такмичењу "Светска знања за развој младих" у организацији српских студената у иностранству. Њихов пројекат који промовише Краљево као туристичку дестинацију, био је најбољи у конкуренцији 15 градова.

Испит пред који су их организатори ставили положиле су са највишом оценом. Четири средњошколке осмислиле су да кроз петодневно дружење студената рођених у Краљеву са колегама са факултета из седам братских градова, представе манастире Жичу и Студеницу, средњовоквни град Маглич, резерват бисфере Голија-Студеница заштићен од стране Унеска.

"Такође смо осмислили и разне занимљиве садржаје, као што је, рецимо, рафтинг низ Ибар или на роштиљ на Рудном, традиционалну музику, затим пројектовање филма на отвореном", каже Милица Дуканац, ученица четврте године Гимназије у Краљеву.

"Свакако ћемо се добро забавити са свим ониме што смо осмислили, али поента је и да повежемо младе из Краљева са младима из тих братских градова, да ту дође до остварења контаката и да се на неки начин ланчаном реакцијом прочује за оно што Краљево има да понуди", наводи Тамара Савић, ученица чевртог разреда Гимназије у Краљеву.

Ова идеја највише се допала и жирију и публици. Освојиле су чак 202 од могућих 210 бодова.

"Један од чланова жирија је питао публику, односно нашу конкуренцију да ли би дошли на нашу манифестацију, и да се плаћа, сви су подигли руке где смо биле баш срећне, нисмо очекивале такву реакцију и добили смо највећи аплауз", каже Ивана Красић, ученица четврте године Медицинске школе у Краљеву.

Да своју идеју спроведу у дело, имаће стручну помоћ Организације српских студената у иностранству. Део новца обећале су им, кажу, фирме које су на Авали присуствовале такмичењу.

"Поред тога смо ступили у контакт са туристичком организацијом која нам је преко општине обећала одређену суму новца и наравно многе фирме и удружења из Краљева који су спремни да помогну", каже Маша Вукобратов, ученица трећег разреда Гимназије у Краљеву.

Првим местом, младе Краљевчанке обезбедиле су учешће и на следећем такмичењу, када ће учествовати 15 нових градова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи