Донација Институту за мајку и дете

Фондација принцезе Катарине и хуманитарна организација "Лајфлајн" из Велике Британије донирали су медицинску опрему вредну 6.300 евра Институту за здравствену заштиту мајке и детета Србије "Др Вукан Чупић" у Београду.

Како је сапштено, дониран је електрокардиограф (ЕКГ) и пумпа за инфузију, а принцеза Катарина рекла је да ће заједно са супругом, принцом Александаром наставити да помаже колико год може.

"Желим да се захвалим свим људима добре воље у иностранству који су нам помогли у реализацији ових пројеката. Надам се да ће овај уређај у многоме олакшати ваш рад", рекла је принцеза.

Фондација Њ. К. В. Принцезе Катарине донирала је нову медицинску опрему укупне вредности од 1.731.000 долара, највећи део ових средстава, 1,4 милиона долара односи се на стерилизациону опрему за болнице у Београду, Новом Саду и Краљеву.

У јулу ове године Клиничком центру Ниш дониран је нови дигитални мамограф са вођеном биопсијом вредан 300.000 долара, а истом приликом принцеза је Центру за дечију хирургију и ортопедију у истом Клиничком центру донирала пацијент-монитор у вредности од 10.000 долара.

Почетком августа принцеза Катарина испоручила је два пацијент-монитора у вредности од 21.000 долара одељењу за дечију онкологију Клинике за неурохирургију Клиничког центра Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво