Честитка Вулина поводом Дана пешадије и копнене војске

Министар одбране Александар Вулин честитао је 16. новембар - Дан рода пешадије и Дан вида Копнене војске.

Поводом Дана пешадије, Вулин је навео да припадници тог рода захваљујући стручности и оспособљености, успевају у савременим и сасвим новим условима рада да изграде и одрже наређени ниво оперативних способности и функционално одговоре намени и задацима рода, настављајући традицију јунака Колубарске битке дужу од стотину година.

"Сигуран сам да ћете у предстојећем периоду оспособљеност ваших састава подићи на још виши ниво, што ће допринети укупном развоју Копнене војске (КоВ)", наведено је у честитки.

Припадницима КоВ Вулин је поручио да настављају традицију српске војске и јунака са Колубаре дужу од једног века, у години обележавања за српски народ и Војску историјски значајног јубилеја - Првог светског рата.

"Упркос сложеним условима у којима раде, јединице КоВ су у овој години реализовале бројне постављене задатке, постигле добре резултате у обуци и оспособљавању и успеле да одрже захтевани ниво оперативне способности", истакао је Вулин.

"Успешно извршавајући задатке у Копненој зони безбедности, показујете висок ниво обучености и професионализма доприносећи јачању угледа Војске, али и Републике Србије у целини. У добром делу сте искористили објективне могућности за опремање својих јединица савременим наоружањем и војном опремом", навео је министар.

број коментара 0 Пошаљи коментар