Брнабићева са представницима Групе за слободу медија

Председница Владе Ана Брнабић састала се са представницима Групе за слободу медија, коју чине новинарска и медијска удружења и организације цивилног друштва, а предали су своје захтеве за побољшање медијске ситуације у Србији.

Како је саопштила владина Канцеларија за сарадњу са медијима, састанак је био дуг и тежак и, како је наведено, поред бројних почетних неслагања, протекао је у конструктивној атмосфери. 

Обе стране показале су добру вољу да се настави започети дијалог, каже се у саопштењу.

Брнабић је истакла да је примарни задатак ове Владе рад на започетим реформама, као и вођење конструктивног дијалога по свим питањима који су од друштвеног значаја, као што су медијске слободе.

Премијерка је обећала да ће у наредних десетак дана одговорити на захтеве Групе за слободу медија, не прејудицирајући какви ће одговори бити.

Она је навела да је ово био први радни састанак и да ће се започети разговори са представницима Групе за слободу медија наставити. 

Договорен је и посебан састанак ове Групе са министром културе и информисања Владаном Вукосављевићем, који је поред министра за државну управу и локалну самоуправу Бранком Ружићем присуствовао састанку.

У име Групе за слободу медија, у разговору су учествовали Славиша Лекић (НУНС), Недим Сејдиновић (НДНВ), Зоран Секулић (Асоцијација медија), Маја Стојановић (Грађанске иницијативе), Илир Гаши (Славко Ћурувија фондација) и Вукашин Обрадовић (Врањске), наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво