Кад лекари оду на боловање

Због боловања четири лекара Дома здравља у Малом Зворнику, привремено је затворено шест сеоских амбуланти. Због тога су мештани данима принуђени да лекарску помоћ потраже у Малом Зворнику, до којег већина путује најмање десет километара.

На вратима амбуланте у селу Радаљ катанац стоји више од седам дана јер је лекар из здравствених разлога спречен да долази на посао, а замене нема. Иста слика је и у осталих пет села у малозворничкој општини.

Владимир Радић из Радаља каже да морају да иду у Мали Зворник, где чекају јер немају изабраног лекара. "Морате да чекате, будете задњи ако вас уопште приме, ако вас не приме – вратите се кући, дођете други дан", прича Радић.

У малозворничком дому здравља, гужве су веће него иначе. Од девет лекара на одељењу опште медицине на боловању су четири. Поред затварања теренских амбуланти, до даљег се неће радити ни ултразвучни прегледи.

"Услови рада су нешто отежани, међутим, ниједног момента се не доводи у питање сама дијагностика и терапија за наше пацијенте, ми молимо наше пацијенте, кориснике наших услуга да имају стрпљења", каже заменик директора Дома здравља др Синиша Бурић.

Због новонастале ситуације, Дому здравља у помоћ је притекла и Општина. За све пацијенте који нису у могућности да дођу у Мали Зворник ангажовано је теренско возило.

Председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић каже да су им могућности скучене јер имају само теренско возило за старије.

"Уторком и четвртком је бесплатан превоз, тако да бар та два дана наши старији суграђани могу да искористе прилику и тада дођу", наводи Јевтић.

Мештани шест села без лекара ће бити и наредних дана, јер Закон не дозвољава ангажовање нових пре истека боловања запосленог дужег од 30 дана.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара