Омбудсман: Расистички графити опасна појава

Заштитник грађана саопштио је да појава расистичких графита у центру Крагујевца представља недопустиву и врло опасну појаву која захтева правовремено реаговање и предузимање превентивних мера како би се спречила могућност изазивања штете већих размера.

"Надлежни органи су предузели низ мера и активности у претходној деценији, међу којима су најважније у области образовања, здравства и личних докумената, што је допринело значајном унапређењу положаја припадника ромске заједнице", изјавио је заменик заштитника грађана за права националних мањина Роберт Сепи.

Упркос томе, етничка дистанца према Ромима се не смањује и они су као најрањивија национална заједница у највећој мери изложени дискриминацији, наглашава Сепи.

У саопштењу Омбудсмана се наводи да управо из тих разлога, Заштитник грађана сматра да се ниједан расистички графит не сме посматрати као изолован инцидент, већ да представља чин насиља над нашим грађанима. 

Заштитник грађана, како се наводи, очекује од надлежних државних органа да овакав чин не само осуде, већ и да у што краћем року утврде све чињенице и казне оне који из њега стоје.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво