Шабић са делегацијом Савета Европе

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуб Шабић је са Делегацијом Савета Европе разговарао о односу државних институција према субјектима невладиног сектора и према медијима и пренео им своја искуства и оцене у вези с тим.

Чланови делегације Савета Европе занимали су се за информације о раду институције Повереника у обе области његовог деловања, и права јавности да зна и заштите података о личности.

Посебно су се занимали за информације о неадекватном односу других државних органа према обавезама које имају у циљу имплементације оба закона које Повереник штити.

Посебан предмет интересовања делегације СЕ били су, како се наводи у саопштењу Повереника, "хронични проблеми и забрињавајући пропусти и кашњења извршне и законодавне власти у вези са усаглашавањем нормативног поретка Републике Србије у области заштите података о личности са демократским стандардима".

У делегацији СЕ били су Ана Рурка, председница Конференције међународних НВО у СЕ, Ирина Сахајан Ветер и Мери Ен Хенеси, заменица шефа Мисије СЕ и шефица сектора за цивилно друштво Мисије СЕ у Београду, додаје се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво